BVK och Mors dag

För en tid sedan blev Olle Sjöberg uppringd av en föreståndare på Östralycke äldreboende i Asarum. De skulle ha öppet hus på Mors dag och ville ha lite veteranbilar från BVK utställda då. Olle ringde snabbt runt och fick ett tiotal klubbmedlemmar att ställa upp. 

Väl där visade det sig att lika många från den andra klubben BCCC liksom en MC-klubb och en mopedklubb var där med sina fordon. Det bjöds på grillad korv med dryck, kaffe, muffins, kakor och godis utomhus i det vackra och varma vädret. Sedan var det dags för flera guidade rundturer i de mycket fina lokalerna där det bor 148 personer i 146 rum. Avdelningarna är små, som minst 8 personer och som mest 12 personer. 

De besökande, ofta med sin gamla mor i sällskap, var nyfikna och intresserade av våra gamla bilar som väckte minnen hos dem. 

Mats Botvid

Bilder från Mats Botvid