Försäkring

Uppdaterat 2020-03-06

Motorförsäkringar

MHRF-logoPå denna sida finner ni nyttig information om gammelfordonsförsäkringar.

Nyhet i MHRF Försäkringen

Nu kan du registrera din ansökan om försäkring digitalt och ladda upp de bilder som krävs.

För att använda denna rutin, inleder du med att fylla i dina personuppgifter samt din klubbtillhörighet via rutinen ”Skapa konto” som ligger under ”Registrera digitalt”. Det här gör du en gång. När du gjort detta kan du fylla i en digital ansökan.

Som medlem i BVK har du möjlighet att få en förmånlig försäkring genom Motorhistoriska Riksförbundet, MHRF, men det ställs en del krav dig och ditt fordon. T.ex. måste du ha bilen inlåst i ett garage och tillgång till ett bruksfordon om du söker helförsäkring. Den förhöjda premien för nya medlemmar har slopats. Fordonet måste besiktas av en av BVK’s besiktningsmän, eller besiktningsman godkänd av BVK. Du kan även få en renoverings- eller uppställningsförsäkring.

Hur gör man?

Enklast är att gå in på MHRF’s hemsida www.mhrf.se/forsakring och läsa detaljerna om försäkringen. Smidigast är att välja en digital ansökan om du kan. Där får du instruktion vilka bilder som ska laddas upp. Lägg gärna till extra bilder med mera detaljer (läs vidare nedan om bilder). Välj Blekinge Veteranbilsklubb som klubb du ansöker för och välj en av klubbens besiktningsmän.

Digital ansökan hamnar automatiskt rätt och besiktningsmannen kommer att fylla i protokollet digitalt eller manuellt innan det går vidare till MHRF för godkännande.

Pappersansökan

Skriv ut en ansökningsblankett på papper från www.mhrf.se/forsakring.

Kontakta någon av BVK’s besiktningsmän om ni inte kan skriva ut så hjälper de er.

Nästa steg är att fylla i ansökan och bifoga bilder på riktigt fotopapper och ta med till vald besiktningsman.

Bilder

Du måste skicka med foto med ansökan, men för en renoveringsförsäkring behövs det inte så många foton. När du fotograferar ska ni ta bilder utvändigt från alla sidor och detaljbilder på inredning, motorrum och bagage. Gå gärna nära och visa sådant som är bra men även det som är mindre bra för att visa hur det verkligen ser ut, en bild säger mer än tusen ord. Bilderna tillsammans med besiktningsprotokollet är materialet som visar hur fordonet såg ut innan en skada hände och tillsammans med texten så kan det vara det som behövs för en rättvis skadereglering. Speciellt om ett annat försäkringsbolag är inblandat. Kom ihåg att skriva fotodatum och registreringsnummer på baksidan av alla bilderna.

Kontakta därefter någon av BVK’s besiktnings-män för att komma överens om datum, tid och plats.

Besiktningen

Har du monterat batterifrånskiljare och godkänd brandsläckare? (CE-märkt med minst effektivitetsklass 13AC 70BC – det betyder att den innehåller minst 2 kg pulver.) Dessa måste finnas på plats när fordonet besiktigas.

Besiktningen kostar 200 kronor för BVK’s medlemmar och 300 kronor för icke medlemmar. Tillkommer skälig ersättning för resekostnader om besiktningsmannen måste åka för att träffa dig.

När allt är klart med en pappersansökan och bilder och besiktningsprotokoll skickar besiktningsmannen in allt material till MHRF som slutligen bestämmer om försäkringen beviljas.

Uppdatering av försäkringen

Tänk på att försäkringen skall uppdateras efter 10 år. Detta för att fordonets skick kan ha väsentligt förändrats. Detta är mycket viktigt för att kunna få en rättvis skadereglering om något skulle hända.

Med vänliga hälsningar,

Enzo Granello, Johnny Johansson och Sven Andersson

Kontakter

MHRF försäkringar (Stockholm)

Försäkringsärenden: försäkring@mhrf.se | 08-320354 (kl 1000-1600)

Kansli: kansli@mhrf.se | 08-302801 (kl 1000-1600)

Adress: Anderstorpsvägen 16, 6 tr. | 171 54 Solna

BVKs försäkringsansvariga

  • Östra
    • Enzo Granello, 0455-338375 | 0708-506970
  • Västra
    • Johnny Johansson, 0454-54344 | 0734-003663

Besiktning

Varje fordonsbesiktning kostar 200 kr + eventuell reseersättning.

Är man medlem i en annan förening än BVK, dvs då försäkringen registreras i en annan MHRF-ansluten klubb, då kostar besiktningen 300 kr.

Kontakta gärna först BVKs försäkringsmän för att ”det ska gå rätt till”. Möjlighet att utföra handlingarna via nätet finns, men BVK skall alltid tillfrågas då fordonet skall besiktigas lokalt. Foton som bifogas tas enligt MHRFs mall. Se anvisningar.

MHRF

icon_pdfBlanketten till höger (klicka på PDF-ikonen) används för försäkringsansökan.

Se MHRFs hemsida för ytterligare information om gällande försäkringsvillkor. Klicka här.

Enligt MHRFs kansli skall man egentligen förnya försäkringen var 10e år, dvs nya bilder och ny besiktningsprotokoll skickas till dem. Beställ besiktning i god tid. Det är även viktigt om du har gjort förbättringar/förändringar på ditt fordon att du uppdaterar med underlag till MHRFs försäkringskansli. Allt för att få en korrekt bedömning om något händer.

mvh BVKs försäkringsansvariga