Albinsson & Sjöberg

Stig Sjöberg har vänt sig till klubben och ställt frågan om det finns några som kan tänka sig att ställa upp som medhjälpare/guider till deras bil-museum.

Jag har besökt museet i går för att träffa Kenna och följa med på en guidad rundvandring för att på så sätt sätta mig in i vad detta innebär.

Museet är öppet lör-sön mellan 11 – 16, de som går in som medhjälpare förväntas vara på plats i god tid innan bokade eller spontana guidningar startar.

Man ska guida bokade besök eller spontana grupper som besöker museet. Mycket går ut till att samtala med likasinnade och berätta lite om de bilar man känner till och dess historia.

Här får man förstå att man givetvis inte kan ligga på samma nivå som Kenna, han har ju i princip allt i minnet eftersom han varit delaktig i uppsökning, inköp och renoveringar av många fordon.

Man får lära under tiden man är på plats, till hjälp finns det skyltar vid fordonen samt Kennas kunskaper.

Tanken är att man går in två åt gången, givetvis inte varje helg, för att samtala med besökare och fika tillsammans i museets servering.

När jag var på plats hade vi besök av medlemmar från BCCC som var mycket intresserade av fordonen och Kennas berättelser.

Helt klart ett alternativ i stället för att sitta hemma för pratglada fordonsentusiaster.

I detta skede är det en intresseanmälan, därefter får ni träffa Stig och Kenna för mera information och uppläggning av schema.

Om detta känns lockande, hör av er i första hand till mig.

https://www.fabas.se/vara-museer/

Svenne 0721 89 09 02