Humleslingan 2021

Vår tradition att köra Humleslingan i maj samlade 11 bilar med 21 personer, trots hotande gråväder och småregn.

Samlingen var som vanligt vid Bellas Place i Bromölla där några intog kaffe och allmänt mingel mellan gamla och nya vänner.


Canada-Bengt Svensson, väl bekant med omgivningarna ledde årets karavan. Först åkte vi upp till Kjugekulls urbergskulle och naturreservat, mellan Oppmannasjön och Ivösjön för att gå upp till natur-museet som tyvärr brunnit ner till grunden. Vackert beläget i bokskogen.

Därefter fortsatte vi till Bäckaskog slott där vi stannade för att inta medhavd matsäck.

Vi hade tur med vädret, inget regn under matrasten!

Efter ”tankningen” fortsatte vi norrut till Barum, Furestad, Vånga, Klagstorps mot Näsum.

I år hade inte äppelträden slagit ut fullt, möjligen på grund av en riktigt kall April. Ändå är Humleslingans natur väldigt vacker med bokskogstunnlar och fälten med fruktträd och humle.

Perfekt utflyktsmål, inte minst för motorcyklister och öppna sportbilar då intrycken väller in med dofter och vindar över sjöarna.

Varm tack till Canada-Bengt, en hyvens karl!

Stort tack till deltagarna som gläder oss arrangemangsansvariga med sin närvaro och sina klenoder. Ni gör klubben stolthet genom att föra motorkulturen framåt och visa upp era bilar för allmänheten.

Hoppas ni ser alla glada miner och vridna nackar när karavanen glider fram genom samhällena. Man ser många som önskar att de kunde åka med i ”morfars” eller ”farsans” bil.

Tack för att ni respekterar rådande restriktioner och håller avstånden på våra träffar, då kan vi hålla klubben levande och genomföra planerade arrangemang.

Svenne