Nationaldagsrundan

Så är vi hemma igen efter en mycket trevlig dag med kanon-väder!

Årets Nationaldagsrunda arrangerades av Olle Sjöberg, assisterad av Anders Lindestrand och Ola Karlsson. Olle hade lagt en fin runda i vårt vackra landskap med varierande vägar, allt ifrån slingrande småvägar till landsvägskörning. Detta uppskattades av deltagarna då man fick möjlighet att dra på lite emellanåt för bättre kylning och ”ursotning”.

Rundan var nästan 7 mil och Gick från Strömma, mot Asarum, Korpadalen, långasjönäs, Elsebråne, Hoka, Halasjön för rastning, Persgärde, in mot Farslycke och den smala slingrande vägen, till målet i Svängsta och stora parkeringen vid Halda utvecklingscentrum.

Till årets Nationaldagsfirande kom hela 35 bilar, ca två personer per bil.

Grabbarna hade varit runt på prisjakt hos lokala företag för priser till tipsrundan. Vann gjorde Thomas Sandqvist med hela 8 rätt i den inte helt enkla tipsrundan. Själv trodde jag mig ha 0 rätt, i och för sig en bedrift, men även jag fick nåt från prisbordet.

Stort tack från mig och deltagarna till Olle, Anders och Ola för deras arbete med rundan!

Stort tack till deltagarna för putsade klenoder, glatt humör och samvaro på ett säkert sätt!

Våra träffar är som en tidsmaskin där vi kan drömma oss tillbaka till förr i tiden – det var bättre förr, till och med framtiden var bättre förr brukar jag säga. Detta får mig att tänka på en dag vid Karlshamns kust när vi parkerade vid havet. Efter en stund kom en äldre man och gick runt Chryslern – så jag gick ut och pratade med honom, framförde ovanstående devis, varpå mannen plirade på mig och svarade ”nej, det var inte bättre förr, men det är värre nu”! Så kan man också se på det.

Det som jag alltid ser fram emot är att få träffa våra medlemmar som alltid är positiva och glada, man känner sig alltid välkommen och vårt intresse håller oss samman.

Vi håller bilismens kulturarv levande, renoverar, reparerar och återbrukar! På så sätt deltar vi alla de facto till att minska miljöpåverkan. Det är många som menar att våra bilar ger en negativ miljöpåverkan genom högre förbrukning, oljeinblandning och avsaknad av avgasrening i de flesta fall.

En bil ger alltid mest miljöpåverkan när den produceras, många gånger når samlad förbrukning aldrig upp till samma nivåer. Därför är en bil på 50+ faktiskt miljövänligare än en ny som har en mycket begränsad livslängd i jämförelse. I detta ska också räknas in att våra bilar sällan körs mer än 500-100 mil om året.

Här några bilder från träffen;

Träffgeneralen sammankallar
Conny i Viken, mannen och myten vid Chevan
Johnnys ”nya” lågmilare, mycket fin bil
Wiks standard of the world

Har ni flera, bättre bilder får ni gärna skicka dom till mig så kan jag lägga upp dom här på sidan. Epostadressen finner ni under ”Om BVK” ”Organisation” på vår hemsidan.

Svenne