BVK 50 år – Jubileumsfirandet

Fröjdens år 2016 – 50 år av veteranfordonsverksamhet

Vi drog igång årets festligheter den 2 april med vårt Jubileumsarrangemang. Totalt under dagen och aftonen var vi ca 200 medlemmar som slog klackarna i taket.

I respektive länsstad samlades veteranbilsentusiasterna vid lunchtid och i samlad tropp så begav sig bilkaravanen till dagens första stopp i Alnaryd. På plats i Alnaryd, som ligger i norra delen av Karlskrona kommun, blev det gulaschsoppa med nybakat bröd och nybryggt kaffe. Till tonerna av gamla vis- och spelmansklubben genomförde deltagarna en lättsam tävling som bl.a. bestod av att kasta fläktrem, tändstift och skiftnyckel i den blå hinken. Möjligheterna att plocka poäng fanns även om man sköt på rätt filmstjärna med en Lugerpistol. Rena Vilda Västern alltså.

Senare på eftermiddagen begav sig deltagarna till Ronneby Brunns Mässcenter där utvalda branschutställare presenterade sin verksamhet och sina produkter.

Totalvinnare av Jubileumstävlingen blev ”Lillen” Svensson från Guttamåla med suveräna 19 poäng vilken valde en helårsprenumeration på Motormagazinet Nostalgia. Andra plats med 16 poäng blev Sven-Erik Pettersson hemmahörande i Lyckeby. Han blev salig med en passande Jubileumskudde från Björn Winklers Syateljé. Lotta Ejlefjärd från Jämjö lyckades pricka in 15 poäng och kammade hem 3:e pris. Lotta och Mats valde en liten käck radio. Erik ”Bond” från Nättraby bar hem en gedigen bilvårdshink då även han skrapade ihop 15 poäng. Därefter kom många prisvinnare som kände att de var med på banan. Alla priserna var skänkta av de 17 utställarna som visade sina produkter på vår Kvalitetsmässa.

Kvällens middag med tillhörande uppträdande, Wallmans salonger på Ronneby Brunn, samlade 149 entusiaster. Fullt ös och mycket gemenskap. Noterbart är att alla som anmälde sig kom även med på jubileumsfirandet.

Betänk att året inte är slut i och med detta, vi fortsätter på inslagen bana. Man fyller bara 50 år en gång.

Kjell Ståhl