Wiks tisdagsrunda uppföljning

Först några ord från Christina Wik;

Wiks tisdagsrunda 31/5 2022

Att få njuta av en regnfri kväll har den senare tiden inte varit någon självklarhet. Än mindre att solen har värmt våra sinnen och fått kromet att blänka lite extra. Men faktiskt – denna tisdagskväll var vädret oss nådigt och vi slapp att tvätta och skinna bilen när vi kom hem från rundan. Hoppas att det var så även för de som efter körningen vände hemåt söderut ner emot Karlskrona, Lyckeby, Kallinge, Sturkö, Rödeby eller vad man nu bor och har sitt garage.

Rundan utgick från Augerums kyrka, gick genom skogstrakterna och ringlade sig norröver och därefter utåt kustlandet. Så småningom rullade bilarna in på historisk mark nere vid Bröms, platsen där Sverige och Danmark slöt fred i augusti 1645 vid gränsstenen i Brömsebäck. Strax intill ligger det alldeles nyöppnade Brömsehus där värdparet Liselotte och Tony hade extra öppet för just oss i BVK i sitt lantligt belägna cafe´i sekelskiftesstil.

Byggnaden är en före detta skola som nu är smakfullt renoverad och innehåller en butik med ett stort sortiment av konfektyr, marmelad och saft för att nämna några varuslag. Vi njöt av läckra smörrebröd, frallor, bärpaj och naturligtvis kaffe eller en Cola för den som så önskade. Liselotte fotade våra bilar och delägaren Tony var med, även han, ut till parkeringen vid vår avfärd och uttryckte sin beundran för att vi vårdar våra rullande kulturvärden och hälsade att vi var hjärtligt välkomna åter!”

Det blev en lyckad träff med ca 20 fordon som körde genom vackra skogsvägar fram till målet. Stort tack till Kenneth och Christina för arrangemanget, bra roadbook som vanligt och fin runda! Tack alla deltagare, skoj att träffa gamla medlemmar som inte så ofta deltar!

Lite smolk i glädjebägaren blev det trots allt. Vi har informerat att förbeställning gällde för smörrebröd eller frallor och att detta bekostades av deltagarna själva. Nu blev det så att 4-5 personer inte betalade för sig och att vi därför fick be om faktura för detta. Till vårt försvar så var serveringen inte så väl förberedd och det kunde verka som att man kunde ta för sig. Hur som helst så har vi nu lagt upp fakturan till betalning.

Hoppas ni förstår att detta orsakat bryderi och problem för arrangörerna såväl som för klubben.

Nu nog om detta, här följer lite bilder från träffen;