”Sista rundan”

Sista rundan låter möjligen dramatiskt, men det syftar på årets sista bilträff i klubben för i år.

Vår Christina Wik har skrivit några rader om träffen;

En guldkant på en lite grå lördag i oktober kan vara att köra eller åka en sväng med det glada gänget i BVK. Efter en stunds samling och avstämning av läget var det dags. Arne Andersson hade lagt upp en fin runda genom Rödeby, Spjutsbygd. – här lyste faktiskt solen till en stund – vidare mot Fridlevstad, Harstorp och så åter in mot området i närheten av Biltema som brukar vara vår utgångspunkt för diverse aktiviteter. Ett norrländskt stenkast därifrån har Karlskrona Bågskyttar sina lokaler i Bågskytteparken vid Torskors. Rundan avslutades här och utanför väntade Håkan “Törnis” Törnström vid grillen samt ordförande Sven Andersson som trakterade oss vägfarande med korv och tillbehör samt dricka.

Vi var inviterade att pröva på den ädla sporten bågskytte i klubbens ljusa och ändamålsenliga lokaler. Dessutom vackert dekorerade med naturmotiv och skogens vilda smådjur. De flesta av oss kunde sälla sig till gruppen “ännu icke invigda” i diverse teknikaliteter i och omkring dess utövande, men vi fick noggranna instruktioner av nestorn Göran Karlsson samt Håkan innan vi spände våra lånade bågar. Det var ett vapen vi hade att hantera – inte en leksak. Sex pilar i ett pilkoger blev vi tilldelade. Skjutavståndet var 9 meter för oss nybörjare, för aktiva bågskyttar är det där som yngre juniorer brukar börja sedan förlängs avståndet i intervall allteftersom och som vuxen förväntas man klara avståndet 18 meter. Då får man spänna bågen rejält vill jag lova, för att pilen inte ska tappa fart och höjd för mycket. Det är lätt att bli skakis i armarna om man inte är skapligt tränad.

Tilläggas kan att Håkan “Törnis” Törnström har tävlat på hög nivå internationellt i Paralympics i flera länder, samt i både VM, EM samt SM för att nämna några andra meriter. Både Göran och Håkan visade sedan vad träffsäkerhet är. Helt klart imponerande när deras pilar satt i ett samlat knippe i den gula punkten i måltavlans mitt!

Vi fick efter några omgångar också tävla i lag i par om två och det gick trots några förlupna pilar riktigt hyfsat. Leif Hernström gick in hårt för uppgiften att inta rätt kroppshållning, ha fokus och sikta rätt för att sedan låta pilen söka sitt mål. Jag blev hans lagkamrat och vi var mäkta stolta när det befanns att vi tillsammans hade skjutit till oss högst poäng i sammanhanget. Även de som sköt silver respektive brons belönades med varsitt Robin Hood-diplom. Leif utbrast att det är ju som när barn får diplom när de har varit duktiga i något där de har fått anstränga sig. Gissa om barnasinnet kom fram hos oss tävlande också!

Tack för en trivsam aktivitet alla inblandade idag!

Christina

Träffen blev lyckad, Arne hade lagt rundan, Törnis och jag hade kremerat korv och Göran & Törnis agerade instruktörer i bågskytte. 10 bilar med 19 personer. Ett mycket uppskattat inslag, ovanligt och kul att testa – man behöver inte så mycket styrka, men nerver och bra repetitionsförmåga.

Karlskrona Bågskyttars fina klubblokal med bågarna klara
Törnis visar på de olika storlekarna på tavlorna som används vid olika avstånd. Fondväggen är målad av Lack-Olle
Göran Karlsson visar kroppshållningen inför skott
Törnis instruerar Christina
Full fokus på instruktörerna
Inför första pilarna, Christina, Conny, Kenneth och Gunsan instruerade av Törnis och Göran

Här är vinnarna:

1’a plats Leffe och Christina

2’a plats Kenneth och Gert

3’e plats Thomas och Svenne

Vid denna träff deltog vår senaste medlem Gert Fredriksson som nyligen köpt en mycket fin 1955 Oldmobile 88 2D HT.

Stort tack till Karlskrona Bågskyttar, Göran Karlsson och Håkan ”Törnis” Törnström, ni gjorde vår dag!

Tack till alla deltagande medlemmar, alltid lika trevligt att träffa er!

Vi noterade glada miner och stort intresse, så vi kommer att återupprepa detta event nästa år.

Svenne

Några bilder från Christina