Nationaldagen avfirad

Trots regntunga skyar rullade det in 19 bilar för att delta i Daniel Mattissons Nationaldags-rally. Jag har haft kontakt med BLT som gärna ville göra ett reportage om BVK, så på plats fanns även BLT’s fotograf Marcus Palmgren för att ta bilder inför en kommande artikel som Thomas Cedergren skriver för publicering i Sommarbilagan, troligen runt den 8 juni, med mindre än att Thomas skrivit fel och att det är den 8 juli. Kolla noga i bilagorna framöver.

Färden gick från Biltema Karlskrona, upp genom Augerum och Kätilsmåla för att så göra ett första stopp i Gåsemåla för att titta på Ruckastenen, ett 40-tons flyttblock som vilar på sin spets och kan sättas i rörelse med handkraft. Läs mera här https://www.hembygd.se/ostra-blekinge/page/5812

Daniel Mattisson ger anvisningar till vidare färd

Så körde vi vidare på snirkliga småvägar och stannade vid Iglasjön för kaffepaus. Daniel ledde så oss vidare på etapp 2 mot Hallasjö, Fagerhyltan Bjurabygget för att komma fram till målet, Ledja skola.

Där väntade Bosse Porshed oss för nästa fotosession för en artikel i nästa nummer av Nostalgia. Bosse tog många bilder och intervjuade mig och Daniel. Är ni inte redan prenumeranter på denna eminenta tidskrift så löp och köp nästa nummer.

Daniel och familjen Mattisson hade lagt upp en klurig tipsrunda på skolgården. Första pris gick till Niclas Pettersson, andra pris gick till Tomas Pettersson och tredje pris gick till Hasse Bondesson.

Regnet följde oss mest helat tiden i olika grader av nedfall, som tur var kunde vi inta medförd förtäring under tak i Ledja skola.

Jag har fått i uppdrag av deltagarna att framföra deras varma tack till arrangemangsansvarige Daniel Mattisson och familjen Mattisson för deras insatser för klubben och medlemmarna! Bra jobbat, med karta och en trevlig tur genom ställen som många aldrig varit på förut.

Det kostade oss alla en biltvätt, men det var det värt! Tack alla deltagare som glatt både mig och Daniel med er närvaro. Våra arrangemangsansvariga är en del av klubbens ryggrad som håller oss samman med sitt arbete för medlemmarna och klubben.

Svenne