Humleslingan i gråväder

Trots hotande regn och gråväder tog sig faktiskt 10 bilar ner till Bellas Place i Bromölla!

Värt att uppmärksammas lite extra är dagens namnsdagsbarn, Ronald Karlsson, född på 40-talet som köpte sig en fin Ford Crown Victoria 1955 i julklapp!!!

Stort tack till våra medlemmar som deltog trots risk för ösregn och kylslaget väder.

Efter medhaft morgonkaffe körde vi upp genom Bromölla centrum, passerade Nogesund, Råby, Axeltorp och Näsum.

Gudahagen är belägen i nordöstra skåne i Näsums socken. Fram till dags datum är inte Gudahagen grundligt undersökt. Ingen större arkeologisk utgrävning är gjord trots att platsen är så gott som unik i hela Sverige. De dateringar och mindre undersökningar som gjorts pekar på att Gudahagen varit i bruk sedan den började byggas på Järnåldern runt 400 e Kr fram till omkring år 1050 e Kr.

I Gudahagen brukar det anordnas en vikingamarknad årligen, för intresserade läs mera här https://www.gudahagen.se/

Vi besökte inte Gudahagen, utan fortsatte mot Klagstorp, Snäckestad och Vånga. Färden fortsatte genom Furestad och Barum, därefter parkerade vi på Bäckaskog Slott. Jag hade bett om lov att få använda parkering och parken. Vid slottet fick vi lä bakom en häck vid parkeringen och alla intog medhavd matsäck. Alla hann få i sig sin kost utan att bli blöta, däremot var det kallt för årstiden.

Vi enades om att köra tillbaka samma väg som vi kom eftersom alla ville se de vackra omgivningarna, bokskogens grönskande tunnlar och äppelträdens blom i gräddvitt och gammelrosa en gång till.

Rundan avslutades vid Bellas Place innan vi skiljdes och var och en körde hemåt i egen takt. Ett trevligt avbrott i dessa tider när allt är inställt, trots en himmel som skiftade i duvgrått, stålgrått, blygrått, vitt och azurblått.

Visst regnade det lite på oss och bilarna, men vi hade trevligt tillsammans. Min bil står i garaget med avfuktaren på fullt ös, så imorgon är den snustorr igen.

Ronald Karlsson med sin fina Ford Crown Victoria med BVK-Notiser i handen